PERDE DUVARDA SU YALITIMI
1) YALITIM:
•Astar yerine bir kat likit membran ve üzerine ikinci kat olacak PP 4 uygulanmalıdır.
•Likit membran olarak İZOSEM-2T kullanılmalıdır(sayfa 11). 2 kg/m² yoğunluktaki uygulama 2 mm kalınlıkta esnek bir likit membran tabakası oluşturur. Yüzeye tam yapışmış olan esnek malzeme gözeneklerden su geçişlerini engellediği gibi zemin hareketleri sonucu oluşabilecek çatlaklardan etkilenmez ve yırtılmaz.
•İZOSEM-2T uygulandıktan 24 saat sonra ikinci kat yalıtım olarak polyester keçe taşıyıcılı polimer bitümlü membran PP 4 şaloma alevi ile ısıtılarak yüzeye tam yapıştırılmalıdır.
•Perde betondan gelen PP 4 membran ile temelden gelen PP 4 membran şaloma ile ısıtılarak çok iyi şekilde yapıştırılıp bohçalanmalıdır.
•Son kat olarak, drenaj levhası, tuğla duvar veya sert köpük, koruyucu katman olarak döşenir.
2) DİLATASYONDA ÇÖZÜM:
Toprak zemin altındaki dilatasyon işleminde soğuk, uygulamalı dolgular çözüm olmayabilir. Yanmayan özel kumaştan ve polimer kauçuklu bitümden üretilmiş SICAK UYGULAMALI DERZ FİTİLİ DF-11 (sayfa 39) güvenli bir çözümdür. Derz aralığı temizlendikten sonra dilatasyon yan yüzeylerine bitüm astar çekilir. Aynı anda DF-11 şaloma alevi ile ısıtılarak sıkıca yerleştirilir.
3) TEMELDE DRENAJ:
Drenaj, temeldeki su yalıtım sisteminde olmazsa olmaz koşuldur. Drenaj hortumu temel alt çizgisi seviyesinde döşenmeli ve tuğla döşeme ile korumaya alınmalıdır. Zaman içerisinde su geçiş
kanallarının tıkanmaması için altına membran PP 3 serilip çevresi mıcırlanmalıdır. Drenaj hortumunun her iki ucu atmosfere açık olmalıdır. Hortum içerisinde serbest olarak dolaşan hava akımı rutubeti uçuracaktır. (Danışma Tel:0 232 360 10 80)
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Ankara Asfaltı 25.km Kemalpaşa
Org. San. Bölgesi (KOSBİ) – İZMİR
Telefon: +90 232 360 10 80
Faks: +90 232 360 15 34
SOSYAL AĞLAR